Kävin viime viikonloppuna Philadelphiassa. NJ transitin junalla sinne pääsee noin 2 tunnissa, joten ihan hyvä aika tehdä päivämatka sinne. Juna-asema oli massiivinen 60-luvun rakennus, melko hieno.

Kaupunki on mukavanoloinen, meno oli rauhallista ja rakennukset ja kadut siistejä. Lisäksi Philly on tietysti historiallisesti merkittävä. Kaupungissa on Independence Hall, joka toimi aikaisemmin oikeustalona ja Pennsylvanian hallinnon rakennuksena. Täällä allekirjoitettiin Yhdysvaltojen itsenäisyysjulistus ja perustuslaki. Kävimme M:n kanssa opastetulla kiertokäynnillä rakennuksen sisällä. Lähellä oli myös Liberty Bell museo. Jäi hieman epäselväksi miksi tämä kyseinen kello on niin merkityksellinen, jotenkin se liittyi itsenäisyysjulistukseen; kello oli aikaisemmin ollut Independence Hallin tornissa. Kelloon oli kuitenkin tullut särö ja sitä yritettiin korjata, minkä seurauksena siinä on nyt iso halkeama ja siksi se on poistettu tornista.

Lisäksi kävimme Franklin Coutrissa, jossa Benjamin Franklin oli asunut. Siellä oli myös kiva pieni Franklin museo maan alla. Elfreth's Alleyssa oli taas kaupungin vanhimmat rakennukset, ja niissä vieläkin asutaan. Lähistöllä oli myös ensimmäisen Yhdysvaltojen lipun ommelleen ompelijattaren talo. Kaiken kaikkiaan oikein viihtyisä paikka.

Tänään muuten sataa taas lunta ja kadut on ihan loskassa, koska on kuitenkin sen verran lämmin, että lumi alkaa sulamaan heti.