Olin tänään mukana kiinalaisten uuden vuoden juhlassa. VC pyysi tulemaan kiinalaisen reformistikirkon järjestämään uuden vuoden viettoon. Itse jumalanpalvelukseen tulin hyvin loppupuolella (se oli siis kantonin ja mandariinin kiinaksi ja tulkkaus tapahtui kantonin ja mandariinin kiinaksi). Itse palvelus näytti menevän hyvin pitkälti saman kaavan mukaan kuin Suomessakin, ainakin päällisin puolin.

Kaikki olivat tuoneet ruokaa uuden vuoden juhlaa varten ja sitä oli paljon. Kiinalaiset kuulemma syövät paljon lihaa, mutta kasvissyöjällekin löytyi ruokaa. Jotkut ruoista (hyvin harvat tosin) olisivat kyllä jääneet syömättä, vaikka olisin ollutkin lihansyöjä. Eräässä padassa oli sisäelimiä mm. ohutsuolta, joka kuulemma kuitenkin maistui hyvältä. Toinen epäilyttävän näköinen ruoka olivat kananjalat, jotka olivat jotenkin sulaneet kiinni toisiinsa; samoin merimakkara ja mustekalapata. Kasvisruoissa oli nuudeleita ja vihanneksia, hapanjuureksia, pähkinöitä ja kevätkääryleitä. Kaikki oli todella hyvää. Tulisesti maustetut juurekset tosin jäivät syömättä, maistoin hyvin vähän, siis erittäin vähän, ja hyvä kun sain puhuttua sen jälkeen.

Uuden vuoden kunniaksi toisille annetaan appelsiineja, kiinan kielessä sana appelsiin ja kulta ovat lähellä toisiaan, joten kuvaannollisesti siinä annetaan toiselle kultaa. Uusi vuosi tosin oli ilmeisesti jo vaihtunut torstaina, mutta he juhlivat sitä nyt sunnuntaina, kun olivat töistä vapaalla. Nyt alkoi rotan vuosi. Itse olen syntynyt lohikäärmeen vuonna, kuten VC:n mieskin. Lohikäärmeiden uskotaan tuovan onnea, joten VC:n miehelle oli lapsena maksettu siitä, että hän tuli mukaan häihin ja muihin seremonioihin. Jos rahapula yllättää, täytyypä alkaa mainostamaan, että olen lohikäärme...

Tässä vielä kuva King's Collegen vaatimattomasta kappelista.
1282061.jpg