Eilinen päivä tuli vietettyä Oxfordissa, ihan vaan nähtävyyksiä kierrellen (ei siis mikään työmatka). Kyllähän Oxford on selvästi isompi kaupunki kuin Cambridge, mutta kaikki oli kuitenkin kävelyetäisyyden päässä. Jaahas, ja missäs sitä tulikaan käytyä. Linna oli pettymys, matkamuistomyymälä ja ravintoloita sekä samanlainen linnakumpu kuin täälläkin, erona vain se, että tuolla olisi pitänyt maksaa sinne kiipeämisestä. Seuraava kohde oli yliopiston kirkko (St Mary the Virgin), jonka tornista oli hyvät näköalat kaupunkiin (tosin erittäin ahtaat portaat ja käytävät sekä suuri ihmismäärä ei oikein sopinut yhteen). Piipahdin seuraavaksi University Collegessa. Sieltä kävelin sitten harhaan vähän liian pitkälle ja päädyin katselemaan Magdalene collegea ja siellä laiduntavia peuranvasoja sekä Cherwell jokea. Sitten takaisin töllistelemään Radcliffe Cameraa (pyöreää kupolirakennusta) ja Bodleian kirjastoon. Kirjasto on Euroopan ensimmäinen julkinen kirjasto, kiertokäynnit oli varattu täyteen, joten en päässyt kirjastoon sisälle (huom. 'julkinen' kirjasto). Sen sijaan kävelin sen sisäpihoilla, pienessä harvinaisten kirjojen näyttelyssä (mm. Malleus Maleficarum) ja School of Divinityssä. Jälkimmäisessä oli kuriositeettina Francis Draken laivan jäännöksistä tehty tuoli.
Ashmolean museossa oli menossa korjauksia, joten iso osa siitä oli suljettu yleisöltä. Egyptinäyttely oli kuitenkin auki ja se oli kyllä varsin mielenkiintoinen. Lisäksi renesanssiajan ja myöhemmän ajan taidetta sekä aarrenäyttely. Lähinnä siis hopea- ja kultaesineitä eripuolilta maailmaa. Esimerkiksi yhden collegen kultaiset ehtoollismaljat ja lautaset.
Aikaa oli vielä käydä nopeasti St. John's collegessa. Olihan se ihan kiva, muttei kyllä yhtä mukavanoloinen kuin täällä oleva vastaava college.

Takaisin tullessa odotti mukava yllätys, kirje yhdestä säätiöstä. Ensimmäisen apurahahakemuksen tulos: 21 000 euroa ensi vuodeksi. Jee. On nyt ainakin jotain tiedossa yhdeksi vuodeksi eteenpäin, nyt vaan jännityksellä odotan muiten hakujen tuloksia.

(keskiviikkona tuli taasen pelattua Tennistä Y:n kanssa ja torstaina kävin lenkillä; uskaltauduin tällä kertaa menemään lehmien laiduntamalle alueelle tiellä olevistä jätöksistä huolimatta...)