Lähtö oli lauantaiyönä kello 3.50. Tai ainakin piti olla. Y oli tilannut taksin Newnhamiin ensin, josta taksin oli tarkoitus käydä hakemassa kaikki omilta asunnoiltaan. Kävi kuitenkin niin, että siinä 4 maissa aamusta ihmettelin, kun taksia ei näy, ja sainkin kohta puhelun T:ltä, että he ovat tulossa, mutta kestää vähän aikaa. Seuraava puhelu: me ollaan täällä Graftonin parkkipaikalla, äkkiä tänne. T juoksi vastaan, kun en tiennyt mikä parkkipaikka oli kyseessä ja sitten juostiin äkkiä taksille, joka tosiaan oli Grafron centren takana olevalla parkkipaikalla. Sitten kaasupohjassa juna-asemalle ja juostiin junalle. Jäi ehkä kaksi minuuttia ylimääräistä aikaakin.

Selvisi, että tämä oli taksikuskin ensimmäinen 'keikka'. Newnhamista lähdettäessä taksi oli luullut, että matka olisi suoraan juna-asemalle (informaatio ei oikein kulkenut tässä yhtiössä...). Eli aikaa meni kun taksi etsi Park Paradea suuren puiston väärältä puolelta. T ja SW joutuivat lopulta kysymään missä kadunkulmassa taksi on ja juoksemaan sinne. Mun luokse tullessa oli sama ongelma, taksikuski ei tiennyt miten tänne ajetaan...

Päästiin siis kuitenkin junaan ja kaikki oli ainakin kunnolla hereillä juoksentelun ja adrenaliinin vuoksi. Junamatka Seven Sistersiin meni hyvin. Siellä jouduimme vaihtamaan bussiin, joka sitten veisi meidät King's Crossin asemalle Lontooseen. Aamuyön tunnelma oli aika hieno, aurinko oli nousemassa ja taivaalla oli kirkas kuunsirppi.

Ehdimme juuri ja juuri oikeaan bussiin, vain vähän juoksemista tällä kertaa. Bussikuski oli myös erityisen avulias, vei meidät lähelle KX:n asemaa, vaikka bussireitti päättyikin 10 minuutin kävelymatkan päähän siitä. Loppumatka sujuikin sitten rauhallisesti. Eurostar-juna oli melko tavallinen, jotenkin odotin, että se olisi ollut erilainen.

Pariisissa veimme ensin matkatavarat hotellille Montmartressa ja sieltä suoraan keskustaan. Aloitimme Champs-Elyseeltä. Riemukaarelta kävelimme katua pitkin kohti Louvrea. Vietimme aikaa melkolailla puistoissa ja katsellen ulkona rakennuksia sekä Louvren pyramideja tutkiessa. Sieltä menimme katsomaan Notre-Damea ja päätimme mennä syömään viereiseen Latin Quarteriin. Ranskalainen ruokahan on hyvää, tai näin ainakin luulin. Päädyimme kuitenkin aikamme harhailtua selvästi turistiansalta vaikuttavaan ravintolaan. Suuri virhe! Ensimmäisenä tarjoilivat ilmaisen viinin, rose viiniä, joka veti vertoja Ulmolle (epäilemme, että olivat ravintolassa sekoittaneen muutaman puna- ja valkoviinipullon jämät keskenään). Alkuruoka oli vielä ihan kohtuullinen, kokeilimme etanoita, simpukoita ja saksanpähkinäsalaattia. Pääruoka oli aika karmea: T sai raa’an pihvin, Y raa’an kalan ja minä ja SW kumiset lohet. Saimme vaihdettua T:n pihvin paremmin paistettuun, joka osoittautui sitkeäksi. Jälkiruoatkin olivat pettymys. Päivä oli kuitenkin ollut aurinkoinen ja meillä oli ollut hauskaa muuten, joten mitäpä pienistä.

Seuraavana päivänä päätimme mennä aamusta takaisin Louvreen, tällä kertaa sisälle katsomaan muutamaa maalausta ja veistosta. Oli hieman pilvistä, joten sisällä oli hyvä ihmetellä valtavaa museota. Louvresta matka jatkui Pantheoniin ja sieltä Eiffelin tornille. Yritimme jälleen etsiä hyvää ravintolaa, mutta yllätykseksemme Eiffelin tornin lähistöllä vaikutti olevan vain muutama, jälleen epäilyttävästi turisteja varten pystytetty ruokapaikka. Valitsimme näistä yhden, joka osoittautui ihan ok paikaksi, ruoka ei ollut mitenkään erityistä, mutta ainakin tällä kertaa syömiskelpoista. Seuraavaksi siirryimme jonottamaan Eiffelin torniin ja torni on kyllä mahtavan näköinen iltavalaistuksessa. Vietimme tornilla sitten loppuillan ihaillen maisemia. T jouti tosin ostamaan letun lähistön kojusta, koska hänen Avernonilainen makkaransa ravintolassa oli osoittautunut aivan liian suolaiseksi...

Viimeisenä päivänä kävimme ensin tutkimassa Montmartrea. Kiipesimme aivan ihastuttavalle alueelle Sacre Ceour kirkolle. Näköala Pariisiin oli mahtava. Lisäksi onnistuimme löytämään hyvän ravintolan, joka vaikutti enemmän paikalliselta, tarjoilija ei esimerkiksi osannut juuri ollenkaan englantia. Montmartresta siirryimme takaisin keskustaan ja tutkimaan Saint-Sulpicen kirkkoa ja kävimme katsomassa kuuluisaa Sorbonnen yliopistoa, joka tosin oli kiinni. Onnistuin myös jossain välissä poistumaan metrovaunusta ilman muita. Ovien edessä oli ihmisiä ja meni aikaa ennen kuin pääsimme heidän ohitseen, tai tarkemmin minä pääsin heidän ohitseen. Metron oven nimittäin menivät kiinni ennen kuin muut ehtivät poistua vaunusta. Harmi ettei tilanteesta saanut otettua kuvaa! Ilmeet puolin ja toisin olivat aika yllättyneet... No, ongelma ei ollut suuri, soitin T:lle ja sanoin, että odottavat seuraavalla asemalla minua ja sillähän tilanne oli hoidettu.

Viimeiseksi kävimme vielä risteilyllä Seine-joella. Erittäin hyvä ratkaisu vaikka päivä olikin pilvinen ja tuulinen. Hyviä kuvia ja hyvää seuraa. Risteilyn jälkeen päätimme suunnata rautatieasemalle ja syödä illallisen siellä. Turistirysiä riitti aseman lähellä ja yritimme ravintolassa tilata pitsan ja jakaa sen keskenämme, mutta meille sanottiin, että ei käy, täytyy tilata enemmän. Päätimme poistua ja ottaa voileivät mukaan junaan ja syödä siellä. Ruokaelämyksenä Pariisi oli pettymys, mutta tunnelma, rakennukset ja hyvät ystävät olivat parasta.