Jesus Collegen takapihalle on ilmaantunut aika isoja dinosauruksia. Kyseessä on metallista tehtyjä taideteoksia, mutta siitä huolimatta ne herätti yllättävää innostusta, ainakin minussa.

Tänään oli myös Science Festival tapahtuma, jossa yliopiston eri laitokset ja tiedekunnat esittelevät tutkimustaan yleistajuisesti kaikkille. Olin auttamassa meidän labran esittelyssä. Esiteltiin 3D aivoatlasta, joka mun on kyllä hankittava itsellenikin, se on tosi hieno.

Eilen olin iltapäivästä jälleen MEGgi-labrassa tekemässä mittausta ja kaikki tuntui vaihteeksi sujuvan tosi hyvin, koehenkilö ilmeistyi paikalle eikä hänessä ollut mitään magneettista materiaalia. Oltiin juuri aloitettu koe ja koehenkilö istui magneettisesti suojatussa huoneessa, kun yhtä äkkiä kaikki meni ihan pimeäksi. Sähköt meni poikki! Avattiin nopeasti ovi suojattuun huoneeseen, joka oli tietysti pilkkopimeä ja otettiin koehenkilö pois megistä ennen kuin nestemäinen helium alkoi lämmetä ja höyrystyä ilmaan. Mitään oikeaa vaaraa tilanteessa ei ollut, mutta aika hämmentävä kokemus varmasti koehenkilölle (joka kyllä suhtautui huumorilla koko juttuun).